top of page
  • İlaçlama uygulaması sonrasında koku olur mu?
    İVA İlaçlama olarak ev ve işyerlerinde kullandığımız, böcek ilacı (insektisit) çoğunlukla “kokusuz” veya “az kokulu” sınıflandırılmıştır. Genellikle koku hissedilmez ancak, burnu çok hassas kokuları alabilen, koku duyarlılığı yüksek kişilerde bir miktar koku hissedilebilmektedir. İlaçlama uygulaması tamamlandıktan, kısa bir süre sonra, havaya karışan ilaçlar dağılmaktadır. Özellikle pencere, kapı açılması gibi havalandırma ile bu dağılma çok daha hızlı olur ve alan kullanılabilir durumda olur.
  • Kullanılan ürünler insan ve evcil hayvan sağlığına zararlı mı?
    İVA İlaçlama; T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı, kalite yönetim ve TSE gibi bir çok ruhsat ve sertifikasyona ve ayrıca deneyimli, sertifikalı personele sahibiz. Kullandığımız ürünler, hem Dünya Sağlık Örgütü (WHO), hem de T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ürünlerdir.
  • İlaçlamadan sonra haşereleri görecek miyim?
    Uygulama sonrası kısa bir süre haşere ve böcekleri görebilirsiniz. Bunun nedeni ise, ilaçlamanın haşereler/böcekler üzerindeki etkisinin görülme sürecidir.
  • Entegre pest yönetimi nedir?
    "Zararlı türlerin popülasyon dinamikleri ve çevre ile ilişkilerini dikkate alarak, uygun olan tüm mücadele yöntemlerini ve tekniklerini uyumlu bir şekilde kullanarak, zararlıların popülasyon yoğunluklarını ekonomik zarar seviyesinin altında tutan bir zararlı yönetim sistemidir."
  • İlaçlama sonrası belge veriyor musunuz?
    İVA İlaçlama olarak tamamladığımız ilaçlama sonrasında, Ek-1 biyosidal ürün uygulama işlem formunu 2 nüsha olarak dolduruyoruz. 1 nüsha sizde 1 nüsha ise bizde kalıyor. Ek-1 biyosidal ürün uygulama belgesi, uygulamayı yapan sertifikalı personel tanımı, uygulama yapılan kişi/kurum, kullanılan ilaç/ürün vb. bilgiler içerir. Bu belge sayesinde, hem dökümantasyon ile sonraki dönemlerde incelenmek üzere, yapılan işlemler belgelenmiş olur, hem de detaylı olarak uygulama kayıt altına alınır.
  • Ne tür ilaçlama yapıyorsunuz?
    İlaçlama uygulamalarını fiziksel ve kimyasal mücadele adı altında sınıflandırıyoruz. Fiziksel mücadele olarak geleneksel kapanları, yemleme istasyonlarını, çekici tuzakları ve yapışkanlı tuzakları kullanıyoruz. Kimyasal mücadele ise; sıvı ilaçlama, ulv (soğuk sisleme) ilaçlama, atamizör ilaçlama, jel ilaçlama, yemleme ilaçlaması, sıcak sisleme ilaçlaması vb uygulamaları yapıyoruz.
  • İlaçlama sonrası evleri terk etmeye gerek var mı?
    Evinizde gördüğünüz haşere türü genel yürüyen haşere sınıfındaysa evinizi terk etmenize gerek yok. Sanki ilaçlama olmamış gibi rahatlıkla evinizde oturabilirsiniz. İlaçlama sonrası ilk 15dk yüzeyler de ilaç olacağı için köşelere basmamanızı veya terlik giymenizi öneriyoruz.
  • Böcek ilaçlamasında tek daire mi yaptıralım yoksa apartmanca mı yaptırmak daha iyi sonuç veriyor?
    Bu sorunun cevabını evinizde yapılacak olan keşif sonrası haşere türünü tespit ettikten sonra cevaplayabiliriz. Ortanyal hamamböceği, şark hamamböceği, alman hamamböceği vb haşere türü evinizde sizle birlikte yaşıyorsa apartmanca ilaçlama yapılmasını öneririz. Fakat bireysel yapılacak olan ilaçlama da sizin eviniz için çözüm sunacaktır.
  • İlaçlama öncesi keşif yapıyor musunuz?
    İlaçlama öncesi kullanılacak olan ilacı belirlemek için haşere türü tespiti yapmamız gerekiyor. Çünkü hangi tür ile mücadele ettiğimizi bilmemiz, ilaçlama sonucunun çözüme ulaşması için en önemli yoldur. Fakat evinizi, apartmanınızı, işyerinizi böceklerden koruma amacıyla ilaçlama yaptırıyorsanız, hizmet verecek olan uzman personele bu isteğinizi bildirerek geniş spektrumlu ilaçlarla sıvı ve jel ilaçlamaları yapılmaktadır.
  • Aynı ilaçlar her haşereye etkili mi?
    Haşere türüne göre çeşitli ilaçlar ve ilaçlama yöntemleri mevcuttur. Örneğin; Geniş spektrumlu kokusuz ve bulunduğunuz ortamın terk edilmesini gerektirmeyen genel haşere ilaçları hamamböceklerine, karıncalara, örümceklere vb haşerelere karşı etkilidir. Pire, kene ilaçlamasında kokulu ve ortamın kapatılmasını gerektiren ilaçlar ve mücadele yöntemleri kullanılmaktadır.
  • Hangi ilaçlama türü daha etkili oluyor?
    Her haşerenin intikal, barınma ve üreme alanları farklılıklar gösterebiliyor. Bu yüzden çeşitli ilaçlar ve uygulama yöntemleri mevcuttur. Örneğin güve ilaçlamasında ulv (soğuk sisleme) ilaçlaması yapıyoruz. Uçkun mücadelesinde, özellikle gıda üretim tesisi ilaçlaması, catering ilaçlamasında öldürücü ve çekici ürünler kullanılmaktayız. Detaylı bilgilendirme için İVA İlaçlama hattını arayabilirsiniz: 0 (232) 448 58 55.
  • İlaçlamada evimin yüzeylerinde leke, vb olur mu?
    Kullanılan ilaçlar Avrupa ithal ürünlerdir. Bu ürünler kesinlikle yakıcı leke, beyaz çıkmaz leke bırakmazlar. Bazı yüzeyde beyaz tortu oluşabilir, bu tortu kuru bez yardımıyla yüzeyden kolayca alınırlar.
  • Böcek İlaçlama Ne Zaman Olur?
    İlaçlamalar koruma amacıyla yapılıyorsa bahar mevsiminde haşerelerin üreme ve yumurtlama, yumurtlama ve sonrasındaki çıkış döneminde yapılması gerekmektedir. Bu zaman aralığında yapılan uygulamalar haşere popülasyonunu ciddi ölçüde azaltmakta, neslin çıkışını engellemekte ve öldürmektedir.
  • Evcil hayvanımıza ilaçlamanın zararı olur mu?
    Yapılacak olan ilaçlamalar, genel haşere türündeki mücadele kapsamındaki ise bizlere zararlı olmadığı gibi küçük patili dostlarımıza da herhangi bir zararı yoktur. Yapılacak olan bazı mücadele yöntemlerinde ise kokulu ilaçlar kullanılmakta olduğundan evinizi kapatırken küçük patileri de yanınızda götürmeyi unutmuyorsunuz.
  • İlaçlama öncesinde mi yoksa sonrasında mı temizlik yapmak gerekir?
    İlaçlama sonrası ilk 10 gün yüzeylerde genel temizlik yapılmasını önermiyoruz. Bazı haşereler ölmeden önce yumurtalarını kimyasal bulaşmayan yüzeylere bırakmaktadır. Uygun sıcaklıkta yumurtalar çatlayabiliyorlar. Çıkan yeni bireyler yüzeyde kimyasal olacağı için temas ettikten kısa bir süre sonra sinir sistemleri çökerek öleceklerdir. Eğer bu zaman aralığında temizlik yapılırsa çıkan bireylere ilaç kalmaz ve üreme devam edecektir.
  • İlaçlama sonrası mutfaktaki tabak çanakları yıkamak gerekir mi?
    Yapılacak olan mücadelelerde gıdalara ve ev araç gereçlerine zarar vermiyoruz. Bu yüzden ilaçlama sonrası temizlik yapılmasına gerek duyulmamaktadır.
  • İlaçlamayı kendim de yapabilir miyim?
    Kullanılan tüm ürünler böcekleri yok etmeye yönelik ilaçlardır. T.C. Sağlık Bakanlığı'nın Halk Sağlığı biriminden onaylı BİYOSİDAL ÜRÜN UYGULAYICISI ünvanına ve sertifikasına sahip uzman personellerce yapılması önerilir. Uygulama türü ve uygulama ilacı seçimi çok önemli bir unsurdur. Kesinlikle uzman kişi ve ruhsatlı firmalarca yapılması gerekmektedir.
  • Hangi günler açıksınız?
    Pazar hariç her gün açığız.
  • İzmir'de hangi bölgelerde çalışıyorsunuz?
    İVA İlaçlama olarak güzel İzmir'imizin her köşesine ulaşıyoruz.
  • Randevu nasıl alabilirim?
    İVA İlaçlama olarak profesyonel hizmet gereği randevu sistemi ile çalışıyoruz. Fakat sizlere en yakın ekibimizin müsait olma durumuna göre de hizmet verebilmekteyiz. Arzu ederseniz 0 (232) 448 58 55 numaralı İVA ilaçlama hattından, 0 (543) 585 85 81 numaralı Whatsapp İVA ilaçlama hattından yada ivailaclama.com web adresimizden de randevu oluşturabilirsiniz. Sizlere en yakın ekiple en yakın sürede hizmet randevusu oluşturabiliriz.
bottom of page